Egészséges életmód Egészséges ételek Házi készítésű fagylalt perceken belül? Kezdjünk is neki!

Házi készítésű fagylalt perceken belül? Kezdjünk is neki!


Fagylalt- gyógyír a felhevült testnek, a rossz hangulatnak, sőt még étvágyproblémák esetén is megoldást jelenthet, nem is beszélve a torokgyulladásról. Most a házi fagylaltról van szó, arról, ami kevesebb hozzáadott anyagot és tartósítószert tartalmaz. Mivel otthon készítjük el, pontosan tudjuk, hogy miket használtunk fel az elkészítéséhez.


Házi kontra bolti fagylalt

Napjainkban sokszor jobban szeretjük a nagyon sós vagy nagyon édes ételeket és ha nem elég erős az ízük, már nem is elég jók. A márkatermékek íze sokkal erőteljesebb és ami még fontosabb lehet az az, hogy egyből elérhetőek. Azonban figyelnünk kell az egészségünkre és fejet kell hajtanunk a tény előtt, hogy a házi fagylalt sokkal egészségesebb, mint a bolti, mivel kevesebb adalékot tartalmaz.


Hogyan készítsünk fagylaltot nagy mennyiségben?

A kézi készítésű fagylalt luxuscikknek számított a hűtőszekrények megjelenéséig. Azok a tartályok, amikben a fagylaltot készítették megfelelően voltak hűtve és az alapanyagok hozzáadásakor jéggel töltötték meg őket. A fagylalt előállítása az 1920-as években indult növekedésnek, amikor a fagyasztóládák elterjedése ezt lehetővé tette. A múltban minden egyes házi fagylalt receptjének alapköve volt a minőségi tej és tejszín. Mára ezek a hozzávalók ritkának számítanak a fagylaltokban. Manapság növényi zsírokat, tejport, guargumit, különböző ízesítőszereket, színezékeket és stabilizálókat találhatunk meg a bennük.


Sorbet vagy klasszikus fagylalt?

A klasszikus fagylaltot vagy a sorbetet kedveli inkább? A sorbet jég, cukor vagy méz és különböző zúzott gyümölcsök összekeverésével készül, a felnőttek fokozhatják az ízélményt bor vagy más alkohol hozzáadásával is. Fontos, hogy az igazi sorbetnek 25%-nál kevesebb gyümölcsöt kell tartalmaznia. A sorbet elnevezés az arab eredetű „skarlát” szóból ered, melynek eredeti jelentése frissítő ital. Az első sorbetek az Etnáról gyűjtött hó és helyi limonádé keverékéből készültek.

És mi is valójában a fagylalt? Tejszínből, tejből, cukorból és vaníliával, kakaóval vagy különböző gyümölcsökkel ízesített, tojásból készített finomság. Könnyűszerrel készíthet, akár krémes dinnyefagylaltot is, receptünket itt érheti el!Milyen édesítőszerek a megfelelőek?

Mit használhatunk a jól ismert cukron kívül? Ott van a méz vagy a juharszirup, a nyírfacukor vagy a kókuszcukor- nyugodtan használhatja bármelyiket. Annyit adhat ezekből hozzá, amennyit csak szeretne. Ettől függetlenül mindig gondoljon bele, hogy a kevesebb néha több. Tartsa észben, hogy a gyümölcsöknek eleve van cukortartalmuk és a házi készítésű fagylaltnak az a célja, hogy felfrissítsen, ne lelassítson. Ahhoz, hogy többet megtudjon az alternatív édesítőkről olvassa el tippjeinket.


Összetartozunk: a legjobb kombináció házi fagylalt készítéséhez

A legnépszerűbb ízkombinációk gyümölcsöket és joghurtot is tartalmaznak. Próbálta már ezeket a párosításokat?


Tudta?

Kókuszzsír, kókusztej, kókuszliszt és kókuszvíz mind különböző módokon használhatóak fel. Segítenek a fogyásban, a gyógyulási folyamatokban és ráadásul az ízük is isteni. A kókusz további előnyeiről cikkünkben olvashat.

A kókusz a konyhában


Tippek:

A nyár és a fagylaltok tökéletes párost alkotnak. Próbálja ki a házi fagylaltot szilvával és soha többé nem enne mást.

A gyerekei is szeretik a fagylaltot? Teljesen megértjük őket, azonban nem javasoljuk a fagylalt fogyasztását 1 éves kor alatti gyermekek esetében.


Mit gondol – hányszor nyal meg egy gömb fagylaltot mire végez vele? Versenyezzen barátaival, kinek sikerül leghamarabb megennie?

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása